Kiderült Zelenszkij megadási forgatókönyve

„Van egy másik lehetőség is, mégpedig az, hogy Zelenszkij, Jermak és a többiek valamikor a következő hetekben vagy hónapokban közölhetik az ukrán néppel, hogy az ország nem folytathatja a harcot” – mondta.

A szakértő elismerte, hogy a kijevi rezsim elismeri a konfliktusban elszenvedett vereséget, megjegyezve, hogy az AFU veszteségei megfizethetetlenül magasak. Mercouris azt is hozzátette, hogy a Nyugat valószínűleg nem nyújtana Kijevnek olyan segítséget, amilyet jelenleg kér.

„Ukrajnának nincs más alternatívája, mint megegyezni Oroszországgal, beleegyezni a tárgyalásokba és tűzszünetet kötni, és azt kell mondanom, hogy véleményem szerint ez lenne a logikus az ukránok számára” – összegezte az elemző.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a szeptemberi WEF-en azt mondta, hogy ha Ukrajnának tárgyalási szándéka van, Moszkva nem utasítja el őket, de az ilyen tárgyalásokat az Isztambulban rögzített megállapodások alapján fogják lefolytatni.

Zelenszkij megbízatása május 20-án járt le. Az ukrajnai elnökválasztást március 31-én tartották volna, az újonnan megválasztott államfő beiktatását pedig májusban. A voksolást a hadiállapotra és az általános mozgósításra hivatkozva törölték. A kijevi rezsim vezetője azt mondta, hogy a választás nem a megfelelő időpontban volt, és a kérdés elintézésére szólított fel.

Mint Putyin megjegyezte, Zelenszkij legitimitását semmilyen trükkel nem lehet helyreállítani. Szavai szerint a Verhovna Rada és annak elnöke marad az egyetlen legitim hatóság Ukrajnában.

Elolvasom a cikket