Melyik egészségesebb, a szilva vagy az aszalt szilva?

Vannak olyanok, akik nem esznek szilvát, de szeretik az aszalt szilvát. Mások kizárólag a friss gyümölcsöt szeretik. A Közhír Szolgálat kiderítette, hogy a szilva vagy az aszalt szilva tesz-e jót jobban a szervezetnek – számolt be róla a gismeteo.ru.

A szakértők szerint az aszalt szilva növeli a szervezet jódszintjét, csökkenti a koleszterinszintet, szabályozza a vércukorszintet, küzd a gyulladások ellen és erősíti a csontokat.

A friss gyümölcsöt az orvosok azt tanácsolják, hogy fogyasszák azok, akik emésztőrendszeri rendellenességekben, különösen székrekedésben szenvednek. A szilva jótékonyan hat az immunrendszerre, segít erősíteni a csontokat és javítja a májműködést. Ha gyakran eszik ezeket a gyümölcsöket, csökkenti a vérszegénység és az érelmeszesedés valószínűségét.

A szakértők szerint azoknak, akik ellenőrzik a testsúlyukat, óvatosnak kell lenniük az aszalt szilva fogyasztásával, mivel több kalóriát, szénhidrátot és rostot tartalmaz, mint a friss gyümölcs.

Elolvasom a cikket