Az új koronavírustörzs főbb tünetei

Alekszandr Csepurnov virológus a NEWS.ru-nak adott beszélgetésben elmondta, hogy a HES nevű új koronavírustörzs tünetei megegyeznek a többivel. Pontosította, hogy azok az emberek, akik a Covid–19 ezen változatát kapták el, lázat, fejfájást és a szaglás elvesztését tapasztalhatják. Torokfájás, köhögés és orrfolyás is utalhat a HES-re – pontosított a szakértő.

„A tünetek pontosan ugyanazok, mivel mindez nem sokban különbözik más kórokozóktól, amelyek akut légúti fertőzéseket okoznak az emberekben, és pontosan ugyanolyan hatalmas variáció, ahogy a fertőzés lefolyik” – magyarázta Csepurnov.

A virológus megjegyezte, hogy a betegség egyes embereknél meglehetősen súlyos. Elmondta azonban, hogy ma már könnyebb kimutatni a koronavírust számos teszt segítségével.

„Ha ez nem lenne, az orvos nem tudna különbséget tenni, bármely más betegségtől, amelyet bármi okozhat, beleértve az influenzát is. A betegséget elsősorban az egyre fejlettebb biotechnológia segítségével lehet megkülönböztetni” – zárta mondandóját Csepurnov.

Korábban Florence Debarre, a párizsi Ökológiai és Természettudományi Intézet vezető kutatója azt mondta, hogy a kínai Wuhanban a piac területére behurcolt vadállatok voltak a koronavírus első és egyetlen forrása. Ő és kínai, amerikai és európai kollégái egy olyan projekt keretében jutottak erre a következtetésre, amelynek célja a koronavírus történetének feltárása.

Elolvasom a cikket