Elkeserítő az ukránok helyzete Donyeckben

Az elmúlt hetekben Donyeck megyében jelentősen előre tudtak nyomulni az orosz csapatok, ám eddig a torecki terület kisebb figyelmet kapott a pokrovszki események mögött, ami azonban nem jelenti azt, hogy ezen a részen véget ért volna a háború – írja a Portfolio, számol be a mandiner.hu.

Az orosz–ukrán háború elmúlt időszakának területváltozásairól az orosz Rybar tett közzé térképeket, kiegészítve egy beszámolóval a harcok jelenlegi állásáról. A tudósítás szerint például Druzsba városánál az oroszok áttörést értek el északon, ahol egy erődítményt foglaltak el egy kiszáradt csatorna mentén.

Toreck városába kelet felől haladnak folyamatosan a támadó csapatok, itt egy egykori bánya salakmeddőjének ellenőrzéséért dúl a harc.

A Rybar egyébként arra is felhívta a figyelmet, hogy az ukránok többször is sikertelenül próbálkoztak ellentámadással.

A helyzet kapcsán kiemelte a Portfolio, hogy a város körüli elkeseredett harcok miatt az oroszok csak kis területet tudnak egyszerre megszerezni, majd továbbhaladni. A helyzet ezért itt nem annyira aggasztó, mint Pokrovszknál, viszont a háború előtt még 30 ezer fős település elvesztése szintén súlyos csapást jelentene Kijev számára, mivel innen megnyílhat az út az orosz hadsereg előtt Kramatorszk felé.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket