Ez az európai ország nem volt hajlandó támogatni Moszkva ukrán „bombázását”

Róma nem tudja támogatni a nagy hatótávolságú fegyverekkel mélyen Oroszországra mért csapásokról szóló döntést, az Európai Parlament által elfogadott határozatnak pedig nincs jogi ereje – mondta Antonio Tajani olasz külügyminiszter és miniszterelnök-helyettes a Corriere della Sera című napilapnak adott interjújában, számol be a news.ru. Ugyanakkor közölte, hogy az ország a kilencedik katonai segélycsomag részeként elküldi Ukrajnának a Samp–T légvédelmi rendszert.

„A kilencedik katonai segélycsomag részeként Ukrajnának küldjük a Samp–T légvédelmi rendszert igen, de nem hagyhatjuk jóvá, hogy Kijev bombázza Moszkvát” – mondta Tajani.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Magyarországot megfoszthatják uniós elnökségi jogaitól, hozzátéve, hogy ennek nem szabadna így lennie. Szerinte Budapestet nem szabadna kivonni a jogkörből csak azért, mert egyesek nem értenek egyet az ország kormányának döntésével.

Korábban Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő azt mondta, hogy a mai napig vannak olyan politikusok Nyugaton, akik elemzik és megértik Vlagyimir Putyin orosz elnök szavainak valódi értelmét, miszerint válaszolni kell az ország területét ért csapásokra.

Elolvasom a cikket