Ezt a bogyót afrodiziákumként ismerik el

Csak a huszadik században sikerült az új-zélandi tudósoknak a „kínai egresből” egy nagyon ízletes és rendkívül hasznos gyümölcsöt létrehozni, amely egészséget és fiatalságot ad.

Tanulmányok kimutatták, hogy a kivi boldoggá teszi az embereket – osztja meg Zhanna Yurchenko táplálkozási szakértő. – Javítják a mentális egészséget, és hosszabb ideig megőrzik azt, mint a C-vitamin-kiegészítők. A kínai császárok és gyógyítóik nem tévedtek – remek afrodiziákum. Emellett a férfiak tudják, hogy a kivi segít növelni a libidót, fokozza a nemi vágyat, pozitív hatással van az erekcióra, és javítja a spermatogenezis folyamatát, ami fontos azok számára, akik teherbe akarnak esni. A nők értékelik a kivit az emésztés javításáért, a bőr rugalmasságának megőrzéséért, a haj és a körmök szépségéért, valamint az egészség javításáért a kritikus napokon. Kétségtelen, hogy az immunrendszer támogatása az első helyen áll. Emellett a kivit alacsony glikémiás index jellemzi, így nincsenek hirtelen vércukorszint-ingadozások.

Már egy kis kivi is tartalmazza a napi két adag aszkorbinsavat. Ezért a kivit ajánlott beiktatni az étrendbe, ha fertőzések tombolnak, mert a C-vitamin a fehérvérsejtek számára nélkülözhetetlen tápanyag, javítja a vas felszívódását, és segít a szervezetnek hatékonyabban felvenni a harcot a betegséggel szemben.

A kiviben sok B12-vitamin található. Szükséges a sejtek megújulásához és a pajzsmirigyhormonok termeléséhez, csökkenti a káros koleszterinszintet, és serkenti a hemoglobin termelődését. A rézre a fehérjetartalmú ételek emésztéséhez van szükség, ami gyulladáscsökkentő hatású. A kálium fenntartja a szervezet vízháztartását és az idegrendszer normális működését. Az enzimek tisztítják a szervezetet és segítenek a zsírok lebontásában. E tulajdonsága miatt a kivi gyakran szerepel a különböző diétákban. Végül szerves savak. Ez a bőr számára előnyös, csökkentik a pigmentációt, a hámlást és a ráncokat.

Úgy tűnik, egy csúnya gyümölcsből egy előny – ért egyet egy tapasztalt táplálkozási szakember –, de van egy fontos ellenjavallat – ez az allergia, különösen a citrusfélékre. Visszautasítani egy ilyen kezelést, vagy legalábbis minimalizálja a fogyasztását kell, és azok, akik szenvednek GI betegségek, hajlamos a hasmenés. Ezenkívül a kivi savai bőrgyulladást okozhatnak, károsíthatják a fogzománcot. A savak hatásának minimalizálása érdekében jobb, ha evés után tiszta vízzel öblítjük ki a szánkat.

Elolvasom a cikket