Fokhagymát a párna alá?

A fokhagyma nagyon egészséges. Rendszeres fogyasztása segít a szív- és érrendszeri betegségek, valamint az anyagcsere-rendellenességek, vagy a cukorbetegség megelőzésében. A fokhagyma kiválóan alkalmas fertőzések kezelésére, gyulladáscsökkentésre. A fokhagyma jót tesz a vérkeringésnek is és csökkenti a koleszterinszintet. És még nincs vége! A fokhagyma akkor is számos jótékony hatással bír, ha a párnája alá tesz belőle néhány gerezdet.

A fokhagyma könnyít a légzésen

Ha megfázással, náthával küzd és éjszaka nem tud aludni, mert eldugul az orra, akkor próbálja ki, hogy a párnája alá tesz néhány gerezd fokhagymát. A hagymában található allicin vegyület feloldja a nyákot, a légzése könnyedebb lesz és jobban tud majd aludni. Fokhagymával egyébként érdemes gőzölni is, 3-5 gerezd zúzott fokhagymát tegyen forró vízbe, és lélegezze be a gőzét.

Baktériumölő

A fokhagyma antibakteriális hatása révén segíthet a megfázás vagy az influenza időtartamának lerövidítésében is. A kutatók szerint ez azért van, mert az allicin képes blokkolni két enzimcsoportot, amelyek lehetővé teszik a baktériumok elszaparodását. Ha a párna alá fokhagymát tesz, segíthet a baktériumok elpusztításában.

Jobban alszik

A fokhagymát régen is használták álmatlanság ellen. A fokhagyma illata segíthet abban, hogy elaludjon és nyugodtan aludja végig az éjszakát.

Véd a rovarok, pókok ellen

Kivel ne fordult volna már elő, hogy éjszaka arra ébred, hogy egy szúnyog zümmög a feje körül, vagy megcsípte egy pók. A párna alá rejtett fokhagyma illata távol tartja a pókokat és a szúnyogokat az ágyától.

Légyen óvatos!

Ha háziállatot, kutyát, vagy macskát tart, akkor figyeljen arra, hogy a házi kedvence ne vegye ki a párna alól a fokhagymát, és ne rágcsálja el. A fokhagyma mérgező hatással van az állatokra.

Elolvasom a cikket