Már ez az egy vitamin is drámaian megváltoztatja az életét

A nőknek különösen ügyelniük kell a D-vitamin szintjük ellenőrzésére. Ha hiányos, különösen a menopauza idején, csontritkulás alakulhat ki, a D-vitamin rendkívül fontos a csontok szilárdságának megőrzésében. Segíti a szervezetet a kalcium asszimilációjában – mondja Elena Vilhemovna. – Ez a vitamin az immunitást is befolyásolja. Ez különösen fontos a nők számára, akik gyakran szembesülnek hormonális változásokkal, amelyek hatással lehetnek az immunrendszerre.

A megfelelő D-vitaminszint fenntartása csökkentheti a krónikus betegségek, például a szív- és érrendszeri betegségek, a rák egyes formái (beleértve a mellrákot is) és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát – mondja a doktornő. – Ne feledkezzünk meg a mentális egészségről sem – a D-vitamin segít szabályozni a hangulatot, és csökkentheti a depresszió és a szorongás tüneteit. A nők köztudottan gyakrabban szenvednek ezektől a betegségektől, mint a férfiak. Ne feledjük, hogy a vitamin hatással van a szerotonin termelésére, egy olyan hormonra, amely javítja a hangulatot, elősegíti a jó alvást és növeli az általános jó közérzetet. És persze a bőrre is! Ez a csodálatos tápanyag elősegíti a bőr egészségét, csökkenti az öregedés jeleit és javítja általános egészségi állapotát.

A D-vitamin természetes forrása a napfény, de táplálékforrásokból, például olajos halakból, tojássárgájából és dúsított élelmiszerekből, valamint étrend-kiegészítőkből is hozzájuthatunk.

Fontos a D-vitamin szintjének ellenőrzése, mivel a D-vitamin-túltermelés negatív egészségügyi hatásokhoz vezethet. A D-vitamin terápiás dózisa több tucatszorosa lehet a megelőző dózisnak. Veszélyes a nagyobb D-vitamin adagok szedése orvosi felügyelet nélkül.

Elolvasom a cikket