Az ukrán tisztek létszámhiányra panaszkodtak

Az ukrán erők szárazföldi erői 68. dandárjának parancsnokaszerint nagy a veszteség a frontokon. Mellette egy másik ukrán tiszt szintén azt mondta, hogy az ukrán erők létszámhiánya az Ugledarért folytatott harcokban is megmutatkozott. Megjegyezte, hogy az ukrán csapatok 2022 óta nem hajtott végre rotációt ezen a helyszínen. „Szükségünk van egy kis szünetre” – mondta az ukrán katonatiszt.

Katonatársa annak a véleményének adott hangot, hogy az ukrán fegyveres erők eközben még évekig folytathatja a sorai feltöltését újoncokkal. A Krasznoarmejszk (Pokrovszk) melletti harcokról szólva hangsúlyozta, hogy a város két-három hónapon belül az orosz fegyveres erők ellenőrzése alá kerülhet.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az orosz egységek továbbra is mélyen benyomulnak az ellenséges védelembe a Donyecki Népköztársaságban (DNR), ember- és eszközveszteségeket okozva.

Szeptember 17-én a DNR biztonsági szolgálatai arról számoltak be, hogy Krasznoarmejszk környékén három hidat semmisítettek meg, amelyek kulcsfontosságú stratégiai főútvonalak voltak, és amelyek hosszú éveken át az ukrán erők fontos logisztikai csomópontjává tették a várost.

Elolvasom a cikket