Ennek a két ételnek az elkerülése rákot vált ki

A bennük található fehérjeantigének képesek megakadályozni a rákos daganatok kialakulását a bélben. Általában az antigéneket csak a mogyoró, a tojás, a kagyló, a tej és más élelmiszerek allergiás reakcióival hozzák összefüggésbe, de egy új tanulmány szerint ezek az összetevők a vékonybélben is aktiválják az immunrendszert.

Több egércsoporton kísérleteztek, köztük olyanokon, amelyek genetikailag hajlamosak a daganatokra. A rágcsálók egy részét normál, más részét pedig antigénmentes táplálékkal etették. Az utóbbi esetben az egereknél drámaian megnőtt a daganatok száma a vékonybélben (a vastagbélben a daganatok száma nem változott). Amikor azonban a tudósok albumint – a tej és a hús antigénjét – adtak a rágcsálók étrendjéhez, a daganatok száma a kiindulási szintre csökkent.

Tény, hogy az élelmiszer-antigének hiánya az ételben erősen befolyásolta az immunrendszer működését – kevesebb immunsejt volt a bélben. Következésképpen a szervezet daganatok elleni védekezésében rés keletkezett.

Ez arra utal, hogy nem szabad teljesen lemondani a húsról és a tejtermékekről, hacsak nem vagyunk allergiásak, vagy más ellenjavallatunk van. A termékek minden csoportja a maga módján fontos a szervezet normális működéséhez, de nem szükséges egyikre vagy másikra támaszkodni.

Én például erősen támogatom a fermentált tejtermékeket, és kevesebb tehéntej fogyasztását javaslom. A változatos és kiegyensúlyozott étrend tehát a legjobb megoldás – írja Pavlova.

Elolvasom a cikket