Ettől a diétától néz ki húsz évvel fiatalabbnak Tom Cruise

A 62 éves Tom Cruise nagyon szigorú önmagával szemben, egy pillanatra sem csábul el. Bárhová is megy, mindenhol ragaszkodik a párolt halhoz és a zöldségekhez, természetesen szósz nélkül, és az alkohol is tiltólistán szerepel nála.

A filmsztár a Daily Mailnek elárulta sikerének titkát: keményebben dolgozik, mint bárki más. Hajnali fél hatkor megy az edzőterembe. Napi három főétkezés helyett, 15-ször eszik, azaz többször kevesebbet. Az akciósztár úgy érzi, hogy a nassolás jól beilleszthető elfoglalt életmódjába, de csoki és csipsz helyett ő a gyümölcsöt választja, ezek ugyanis csökkentik a szorongást.

2020-ban naponta mindössze 1200 kalóriát fogyasztott. Ezt a fogyókúrás étrendet az egykori futballsztár, David Beckham dolgozta ki.

A cukros és a feldolgozott ételeket, valamint a szénhidrátokat teljesen kerülő Tom Cruise a grillezett fogásokat és az alacsony hőmérsékleten elkészített ételeket részesíti előnyben, ezeket saját szakácsa süti, főzi neki. Emellett a filmsztár kedveli a lazacos étcsokoládét, az áfonyát, a gyömbért, a céklát, a brokkolit, az olívaolajat, a paradicsomot, a spenótot, valamit a dióféléket. Ezek az antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételek csökkentik a gyulladást. Emellett kerüli a méreganyagokat és a tartósítószereket tartalmazó feldolgozott élelmiszereket.

Elolvasom a cikket