Fosztogatók özönlötték el az áradás-sújtotta Alsó-Ausztriát

A Kronen Zeitung osztrák lap szerint két déli származású férfi fehér furgonnal érkezett egy érintett család otthonába, és felajánlották, hogy kitisztítják a fűtőcsapokat. Az ár azonban annyira abszurd volt, hogy az árvízkárosultak értesítették a rendőrséget.

Az „özönvízi bandák” sokféle csalásfajtát igyekeznek bevetni. Például hatósági embernek adják ki magukat, a gáz- és áramszolgáltató vagy akár egy bank alkalmazottaiként mutatkoznak be. Jól képzettek, mindig barátságosak és udvariasak, és bizalmat keltenek – írja a lap.

Az árhullám után Ausztriában a legtöbb helyen már visszahúzódott a víz, most a szemétszedés a fő feladat. A pincékből a víz által kimosott, tönkrement holmik vonzzák az illegális szemétgyűjtőket, akik újrahasznosítható tárgyakat keresnek. A probléma az, hogy sok esetben a biztosítóknak ahhoz, hogy fizetni tudjanak, ellenőrizniük kell a sérült készülékeket, ha azonban időközben ellopták őket, akkor a károsultak nem jutnak biztosítási ellentételezéshez.

A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy legyenek óvatosak, és minden gyanús dolgot azonnal jelezzenek. Alsó-Ausztriában a járőrözést is megerősítették a fosztogatók elrettentése érdekében.

Elolvasom a cikket