Hogyan hosszabbítható meg az emberi élet?

Magyarország egyik meghatározó tudományos programsorozata, az MVM Future Talks, amelynek két nagykövete, Wossala Rozina és Szirmai Gergely az elmúlt hónapokban, egy-egy dokumentumfilmes stábbal kiegészülve, a hosszú élet titkát és a technológiai fejlődés határait kutatták, miközben bejárták a világot – írta a Communication Lounge közleményében.

Wossala Rozina filmjében a biohackingre és az egyéni életmódváltás lehetőségeire összpontosít. A film rávilágít, hogy az ember milyen módszerekkel, étrendekkel, életmódbeli változtatásokkal és genetikai eszközökkel járulhat hozzá saját élettartamának akár extrém mértékű meghosszabbításához.

A dokumentumfilm a legmodernebb biotechnológiai laboratóriumoktól kezdve a régi, jól bevált wellness tradíciókon alapuló megoldásokig veszi sorra azokat a lehetőségeket, amelyek közvetlenül támogatják a várható élettartam évtizedekkel való meghosszabbítását.

A vendéglátóipari szakember és médiaszemélyiség eközben olyan világhírű szakértőkkel és technológiai úttörőkkel beszélget, mint Giulia Enders, Raymond McCauley, Teemu Arina vagy Joe Cohen, akik munkájukkal harcba szálltak az idő kerekével. A dokumentumfilmben Rozina saját bőrén tapasztalja meg, mi a hosszú élet ára, amikor ellátogat Hollywood egyik ismert biohacker szalonjába, ahol egy elektromágneses agyi stimulációs kezelésen vesz részt, és egy különleges vibroakusztikus terápiával is lassítják a természetes öregedés folyamatát.

A másik dokumentumfilmben Szirmai Gergely a transzhumanizmus mélyére ás. Az ismert kritikus és utazó riporter a téma szakértőivel, köztük Lévay Györggyel, Ulbert Istvánnal és Köllőd Csaba Mártonnal beszélget azokról a technológiai fejlesztésekről, amelyek nemcsak az ember fizikai képességeinek kiterjesztését, de hosszabb életet is ígérnek.

A két témával kapcsolatos különböző álláspontokat hazai szakértők ütköztetik majd az évad utolsó elemét jelentő tudományos talk show-ban, amelyet a nézők az eddigi éveknek megfelelően ezúttal is élő online streamként követhetnek majd október 11-én 18 órától az mvmfuturetalks.hu oldalon.

Elolvasom a cikket