Új palacsintatrend terjed + VIDEÓ

Amerikában is népszerű a palacsinta kicsik és nagyok körében is. A mienknél kisebb átmérőjű, ám vastagabb tészta közkedvelt reggeli, amit juharsziruppal, gyümölcsökkel, tejszínhabbal egyaránt szívesen fogyasztanak. Nem újdonság ez a magyarok számára sem, amerikai palacsintaként sokan ismerik és szeretik. A TikTokon pedig most elkészítették a „scrambled pancake”-et, azaz az „összekavart palacsintát” – írja a mindmegette.hu.

A „scrambled pancake”-hez a palacsintatésztát a szokásos módon kell bekeverni, majd szintén a szokásos módon sütni kezdjük. Ám mielőtt megfordítanánk, jól összekutyuljuk – így lesz „scramble”-d a palacsinta.

Ez minket a kaiserschmarrnra, az eredeti osztrák császármorzsára emlékeztet. Ám amíg a palacsintába teszünk sütőport, a császármorzsába nem, illetve eredeti receptekben az amerikai palacsintát gyakran íróval készítik.

A tengerentúlon azért imádják így elkészíteni a palacsintát, mert hamarabb átsül a tészta, és nem is kell azon aggódni, hogy sikerül-e megfordítani a félkész palacsintát, ami végül falatnyi darabokban kerül a tányérra. Ha jól készítjük, a külseje szilárd, enyhén barna, a belseje viszont puhább, világosabb marad. A tetejére ugyanúgy kerülhet porcukor, gyümölcsök, méz, juharszirup, lekvár, vagy bármi, amit kívánunk.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket