A Marca szerint Vinícius Júnior kapja az Aranylabdát

MH/MTI
2024. szeptember 24. kedd. 13:56

A legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca biztos benne, hogy a Real Madrid brazil támadója, Vinícius Júnior kapja a 2023/24-es labdarúgószezon legjobbját megillető Aranylabdát.

A világ labdarúgásának legnagyobb presztízsű egyéni díját október 28-án adják át Párizsban, a hagyományos Aranylabda-gálán, de a Marca tudni véli, hogy a nyertes máris megvan a dél-amerikai játékos személyében, akit állítólag a France Football magazin már értesített is a diadaláról, a Nike pedig különleges arany lábbelit készített a brazil csatár tiszteletére.

A 24 éves Vinícius Jr. 2018 óta játszik a Real Madridban, ahová a brazil Flamengóból szerződött át. A királyi gárdával eddig háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot és az ottani szuperkupát, egyszer a Király Kupát, emellett kétszer lett a Bajnokok Ligája, a klubvilágbajnokság és az európai Szuperkupa győztese. Az Aranylabdát 1956 óta ítélik oda, az elsőségi rekordot az argentin Lionel Messi tartja, aki nyolcszoros nyertese a díjnak, viszont az argentin sztár idén már nincs ott a jelöltek között.

Elolvasom a cikket