A Tisza becsapja szavazóit?

A rövidesen megalakuló Fővárosi Közgyűlés előtt Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán sztoriskodásba kezdett, bizonyítandó, hogy a Demokratikus Koalíció javaslatára a fővárosi cégekbe került vezetőket hiba lenne kisöpörni, mint arról Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke beszélt, s egyeztetett is Karácsony Gergellyel és Vitézy Dáviddal is. Gyurcsány videóriportjában Szűts Ildikót, a Budapest Gyógyfürdők és Hévízei Zrt. vezérigazgatóját és Garamhegyi Ábelt, a Budapesti Közmű Zrt. vezérigazgatóját vette védelmébe, elismerve, hogy mindkét személyt ők ajánlották a Fővárosi Közgyűlésbe a 2019-es önkormányzati választásokat követően.

Az egyik Gyurcsány-sztori szerint Szűts Ildikó nem volt Gyurcsány-káder, ő is csak egyszer hívta fel, s kért segítséget tőle, hogy ne rúgják ki Icukát.

Pár órával később újabb videóval jelentkezett a DK elnöke, amit futás előtt rögzített. Ebben szintén a fővárosi helyzet került előtérbe.

Gyurcsány Ferenc ismételten elmondta, hogy nem ért egyet azzal, hogy elküldenek olyan vezetőket, akik az elmúlt öt évben „szolgálták a várost”.

„Ez futtatófiúk k*rvatempója. Aki így viselkedik emberekkel az így fog viselkedni az országgal is” – fogalmazott Gyurcsány.

„Zömében ismeretlen hátterű, várossal sosem foglakozó emberek mitől jobbak, mint az eddig ott dolgozók?” – teszi fel a kérdést.

Gyurcsány Ferenc élesen kritizálta a Tisza párt fővárosi közgyűléshez mutatott viszonyát: „Ha képviseletre kapunk megbízást, akkor más lesz a szerepe egy kevés képviselőt küldő pártnak és egy sok képviselőt küldő pártnak. A DK-nak három lesz, így az ő feladatuk az ellenőrzés. Ha valakinek sok képviselője van, mondjuk tíz, akkor neki kell szervezni a többséget vagy az ellenzéket, ők nem lehetnek a semleges sarokban. Egy nagy frakciónak felelősséget kell vállalni, a nagy frakciónak nem zsűrizni kell. Aki nem vállal részt egy város vezetésében az szerintem becsapja a szavazóit. Amikor azt mondom, hogy kibic nem lehet valami, akkor azt a szerepfelfogást kritizálom, amit a Tisza magáévá akar tenni a város vezetésben, hogy nem vesznek részt semmiben”.

„Teljesen természetes, hogy három képviselővel nem jelölünk senkit sehova. Az embernek legyen arányérzéke. Nem állítunk főpolgármester-helyettes jelöltet, cégvezetőt. Ez egy elég világos pozíció, amiben mi vagyunk” – fogalmazott a DK elnöke a saját képviselőiről.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket