MH
2024. szeptember 24. kedd. 16:52
Frissítve: 2024. szeptember 24. 16:58
Nemrég publikálták a tanulmányok eredményeit, amelyek következtetései szerint a D-vitamin általában 17 százalékkal csökkenti a rák kockázatát.
„A D-vitamin-hiány hatása a bélpolipok kialakulására tudományosan bizonyított. A polipok a rák lehetséges előfutárai. A polipoktól a rákig – 10 év” – mondta a híres orvos, Alexander Myasnikov.
Természetesen a vitamin nem csodaszer. A legfontosabb dolog a kolonoszkópia elvégzése.
A bélrák veszélye más rákos megbetegedésekhez hasonlóan abban rejlik, hogy sokáig tünetmentes. A teste már régóta beteg, de külsőleg még nem ad semmilyen megnyilvánulást, és csak késői stádiumban válik nyilvánvalóvá a rák jelenléte. Mint minden más rosszindulatú daganat, a bélrák lefolyása is nagyon nehéz, a betegség prognózisa III.-IV. stádiumban rendkívül kedvezőtlen.
Az orvosok szerint fontos kockázati tényező a táplálkozás sajátosságai. A rák gyakrabban fordul elő azoknál, akiknek étrendje tele van füstölt, zsíros és húsos ételekkel, miközben hiányoznak a gabonafélék és a zöldségek.
További kiváltó tényezők közé tartozik a fizikai aktivitás hiánya, a túlsúly és a dohányzás.