Ismét lecsapott a keresztényellenes erőszak Burkina Faso-ban

MH/MTI
2024. szeptember 24. kedd. 20:16

Azbej Tristan azt írta, hogy a kétnapos gyilkosságsorozatban legalább négyszáz ártatlan civil életét oltották ki, a sebesültek és otthonaikból elűzöttek számát megbecsülni sem lehet. „Amiről vélhetően a nyugati hírforrások kevésbé fognak beszámolni, az a támadás keresztényellenes jellege. A gyilkosságok nem hagynak kétséget afelől, hogy iszlamista szélsőségesek állnak a háttérben: 26 istentiszteletre összegyűlt embert egy templomban fejeztek le” – tudatta.

Úgy folytatta, hogy a mostani támadás helyszínére, Sanmatenga megyébe, 2019-ben vezetett humanitárius missziót, és a találkozások során sokat hallhatott arról, milyen a dzsihadisták fenyegetésében élni, de arról is, hogy a „Krisztusba vetett hit még az emberi gonoszság pusztítása közepette is erőt ad az itt élő embereknek”. „Mi úgy gondoljuk, hogy a keresztény emberek élete és emberi méltósága is ér annyit, mint bárki másé. Ezért a magyar kormány a világon elsőként emelte állami program szintjére az üldözött keresztények megsegítésének ügyét” – hangsúlyozta Azbej Tristan.

Rámutatott, hogy a Hungary Helps – Magyarország segít programban több mint félszáz országban nyújtottak segítséget az üldözött vagy más válságövezetekben élő keresztény közösségeknek, támogatási programokat indítottak a Száhel-övezet erőszak sújtotta területein, és azokban az országokban, ahol békésen élnek együtt a különböző közösségek, a békét és stabilitást támogatják, a konfliktusok és a migráció megelőzésére. „A keresztényüldözésnek véget kell vetni, a világnak pedig a közömbösség és elhallgatás helyett az ártatlanul üldözöttek mellé kell állnia! Imádkozzunk a túlélőkért, az áldozatok családjaiért, üldözött keresztény testvéreinkért és tegyünk azért, hogy véget érjen az erőszak” – emelte ki az államtitkár.

Elolvasom a cikket