Mennyi szőlőt ehetünk egy nap?

Szerinte nem szabad visszaélni ezzel a gyümölccsel, mivel sok benne az gyors szénhidrát (15-17%).

„Naponta legfeljebb 100 g szőlőt fogyaszthatunk. Ha egy egészséges ember naponta 150 g szőlőt eszik, az posztprandiális hiperglikémiát okozhat – egy olyan állapotot, amikor egy étkezés után a vércukorszint meredeken emelkedik” – magyarázta az orvos.

A professzor megjegyezte, hogy a cukorbetegeknek napi 50 g-ra kell csökkenteniük a szőlő mennyiségét. A gyomorfekélybetegség, nyombélfekély és puffadás súlyosbodása esetén is jobb kerülni, mivel a szőlőnek magas a cukortartalma.

A szőlő kiválasztásakor jobb, ha a magnélküli fajtákat részesítjük előnyben – tette hozzá Kirilenko. Választhatunk sötét szőlőt is, mivel az több antioxidánst tartalmaz. Ezenkívül a bogyóknak frissen kell kinézniük.

„Fogni kell egy fürtöt, kicsit meg kell rázni, ha a bogyók túlságosan leesnek, akkor a szőlő már túlérett, kevésbé hasznos. Ha pedig egyetlen bogyó sem hullott, akkor még nem elég érett” – foglalta össze a szakember.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.