Sebeket gyógyít és jótékony ásványi anyagokat tartalmaz a bőr, a köröm és az ízületek számára

Ma gyakran mondják, hogy a só káros az egészségre. Hogy jobb, ha egyáltalán nem sózzuk az ételeket és termékeket, hogy a sómentes diétát hasznosnak tartják stb. A só azonban mérsékelt mennyiségben szükséges a szervezet számára. Elena Voronchuk orosz orvos elmondja, hogy miben hasznos a só és hogyan lehet használni – számol be a Sports.kz a Portofranko-vl.ru-ra hivatkozva.

Ez egy egyedülálló természetes elem. Ma már kevesen emlékeznek rá, de a régi időkben a sót kiváló sebkezelő eszköznek tartották – antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően sok sebesültet mentettek meg. A só elviselhetetlenül csíp, ha vérző sebbe kerül – még ha kicsi is, de amint a vér eláll, a sebet be lehet fedni sóval – elpusztítja a kórokozó mikrobákat, és regeneráló hatású. Persze manapság már senki sem szór sót a sebekre. Kivéve vészhelyzetekben. De itt vannak a sós fürdők kézre és lábra, amiket rendszeresen és szívesen ajánlok – mondta a szakember.

Az orvos szerint a sófürdőt lábakra télen és nyáron is érdemes alkalmazni.

„De különösen nyáron jók ezek a fürdők. Nemcsak puhítják a bőrt és megvédik a kiszáradástól. Így csökkentheti az izzadást, erősíti a lábak ereit, és elpusztítja a kórokozó mikrobákat is – beleértve a gombakórokozókat is.”

A sófürdőhöz különböző illóolajokat is adhatunk – így még nagyobb lesz a jótékony hatása.

„A sóban található ásványi anyagok nemcsak a bőrre és a körmökre, hanem az ízületekre is hasznosak – mondja Voronchuk doktor. – Ha fáj a lába és a keze, próbálja ki a fürdőkúrát. Jobb, ha tengeri sót veszünk, de a szürke kősó is jól működik.”

Elolvasom a cikket