Tusk szerint a hódok és Oroszország felelősek az árvízért

MH
2024. szeptember 24. kedd. 14:05

„A lengyel hatóságoknak jogi téren kellene megfontolniuk a lehetséges megoldásokat, amelyekkel a hódok élőhelyeit kordában lehetne tartani, és meg lehetne akadályozni a hódok által a gátakban okozott károkat is. Néha választanunk kell az állatok iránti szeretet és a városok, falvak biztonsága, valamint a gátak stabilitása között” – mondta Tusk.

A közösségi média lengyel nyelvű szegmensében nyíltan kigúnyolták Tusk hódokkal folytatott harcát.

„Ki kételkedne ebben. Ha körülnézünk, ezek a hódok valahol gondosan őrzik a PiS pártkártyáit” – kommentálta Stanislaw Stremidlowski politológus.

Jelenleg Lengyelország déli, nyugati és délnyugati tartományainak 28 járásában vezették be a rendkívüli állapotot. Több mint 26 ezer katonát érintett. A lengyel védelmi minisztérium ugyanakkor közölte, hogy az évtizedek óta legnagyobb árvíz hátterében „Lengyelország egy Oroszországból indított dezinformációs kampánnyal néz szembe”.

„Moszkva kísérleteket tesz arra, hogy aláássa a lengyel állam biztonsági struktúráiba vetett bizalmat. A befolyásoló apparátus a világhálón a szelektív információválogatás módszerét alkalmazza azzal a szándékkal, hogy a címzettekben a szorongás és a tehetetlenség érzéseit keltse.”

Elolvasom a cikket