Nicole Rodriguez amerikai táplálkozási szakértő azonban nem ért ezzel egyet. Ha összehasonlítjuk a tejtermékeket, magyarázta, a sajt valóban több telített zsírt tartalmaz, mint például a joghurt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az utóbbit kellene választani, miközben az előbbiről lemondunk.
„A sajt önmagában nem okoz gyulladást. Az egyes sajtok telítettzsír-tartalma valóban aggodalomra adhat okot, mivel ez a zsírtípus az, amely összefüggésbe hozható a gyulladással. Azonban nem annyira a sajtról van szó, mint inkább a sajt mennyiségéről és azokról az ételekről, amelyekben használjuk. Például a pizza, a taco, a lasagne és a sajtos makaróni sokkal több telített zsírt tartalmaz, mint a tej vagy a joghurt” – mondta Nicole Rodriguez az Eating Wellnek.
Azt javasolta, hogy részesítsük előnyben az alacsony zsírtartalmú sajtokat, és ne kombináljuk más, „nehéz” ételekkel.