A stroke megelőzésének van egy egyszerű módja

Az orvos kifejtette, hogy a rossz vérkeringés miatt hiány alakulhat ki a fontos elemekből, és az agysejtek elkezdhetnek pusztulni. Elhanyagolt esetekben az agyban vérzés vagy vérzéses stroke is előfordulhat.

Galkin szerint a rossz agyi keringést rendszeres szédülésről, állandó fejfájásról, gyakori szemsötétedésről, hallás- vagy beszédzavarról, akaratlan és kontrollálatlan testmozgásokról és memóriazavarokról lehet felismerni. Ezen tünetek jelenléte esetében azt javasolta, hogy minél hamarabb forduljunk orvoshoz, mivel más kórképek során is kialakulhatnak.

Ugyanakkor mint a szakértő megjegyezte, léteznek olyan gyakorlatok, amelyek szétszórhatják a véráramlást, és így csökkenthetik az egészségügyi problémák kockázatát. Különösen a tarkó és a hajvonal határán lévő pontok masszírozását tanácsolta. Szerinte ezen a területen vannak a fő erek, amelyek az agyat táplálják. A masszázst körkörös mozdulatokkal kell végezni, a fejet előre-hátra billentve.

A bőr nyújtása a fültől a nyak mentén szintén segít – tette hozzá a neurológus. „Fordítsuk a fejünket oldalra, és fogjuk meg a fül felső szélét. Keresse meg a nyak oldalán végigfutó izmot, és nyújtsa meg. Mozogjon maga az izom mentén, húzza a fület – így éri el a szükséges feszességet” – magyarázta Galkin.

A nyakát oldalra billentheti úgy is, hogy a füle a vállához érjen. Fontos, hogy a fejre helyezett kéz segítségével ellenállásérzetét keltsük: ehhez néhány másodpercig nyomjuk rá a fejünket, majd – lazítsunk – hangsúlyozta az orvos.

Egy másik hasznos technika a vérkeringés serkentése érdekében a nyak hátsó részének nyújtása. Ebben az esetben egyszerű előrehajlásokat kell végeznie.

Ugyanakkor ha a gyakorlatok végzése közben szédülés jelentkezik, jobb, ha azonnal abbahagyja a bemelegítést, és pihenjen, tanácsolta végül Galkin.

Elolvasom a cikket