„Egyetlen gyümölcsfajtát sem szabad a tárolás előtt megmosni, mivel a gyümölcsök kívülről viaszos plakk formájában védőréteggel rendelkeznek, amely a mosással károsodik. Így az eltarthatósági idő drasztikusan csökken. Egy városi lakásban a gyümölcsöket hűtőszekrényben, fagyasztóban és szobahőmérsékleten is lehet tárolni a gyümölcs fajtájától és érettségétől függően” – magyarázta Napolov.
A szakértő megjegyezte, hogy a gyümölcsöket a legjobb polietilén zacskókban elhelyezni, különösen akkor, ha hűtőszekrényben tervezik tárolni őket. Napolov szerint érdemes a gyümölcsöket előzetesen lehűteni, hogy a képződő páralecsapódás ne rontsa meg őket. Hozzátette, hogy a különböző érettségi fokú gyümölcsöket nem szabad egy zacskóba tenni.
„A csepegtetőrendszerű hűtőszekrényekben a termékeket nem szabad a hátsó falnak támasztani, különben nagyon gyorsan megromlanak az érintkezési ponton, és a hűtőszekrény nem tudja elvezetni a keletkező nedvességet” – zárta a biológus.