Bírálják a brit kormányfőt, mert orosz macskája van

A hónap elején Starmer új háziállatot hozott a Downing Streetre – egy Prince nevű szibériai cicát. A fajta hosszú, bolyhos bundájáról ismert, valamint arról, hogy „energikus és kalandvágyó”.

A miniszterelnök választása azonban kritikát váltott ki Jamesből, egy harci veteránból, aki korábban a brit hadsereg hírszerző alakulatában szolgált, és aki az idei parlamenti választásokon a konzervatívok képviselőjelöltje volt.

„Az, hogy Keir Starmer egy orosz szibériai cicát választott egy brit rövidszőrű helyett, az eddigi legegyértelműbb jele annak, hogy nem támogatja Nagy-Britanniát!” – írta. írta James vasárnap az X-en.

„Ha a miniszterelnök nem tudja támogatni a brit rövidszőrűeket, hogyan várhatjuk el tőle, hogy támogassa a brit munkavállalókat?” – érvelt, hozzátéve a »Back Britain Not Russia« hashtaget.

Objektum doboz

James dühét egy olyan fotó váltotta ki, amelyen a miniszterelnök Prince mellett látható, és amelyen a kis cica az íróasztalon fekszik, mancsaival Starmer papírmunkáján.

Starmer elmondta, hogy gyermekei eredetileg egy német juhászkutyát szerettek volna, de hosszas viták után egy szibériai cica mellett döntöttek.

„És ez egy hosszú tárgyalások utáni megállapodás – mondtam, hogy beülünk a szobába, és megoldjuk” – mondta a miniszterelnök júliusban a BBC-nek.

Prince csatlakozott Jojo-hoz, egy mentett macskához, akit a Starmer család a választások előtt óta tart, valamint Larry-hez, aki 2011 óta a kabinetiroda „fő egerészője”.

Elolvasom a cikket