Ekkor indíthat atomcsapást Putyin

Oroszországnak frissítenie kell nukleáris doktrínáját, hogy világosan meghatározza azokat a körülményeket, amelyek Moszkvát nukleáris csapás indítására késztetnék – idézte az oroszhirek.hu Vlagyimir Putyin elnököt, miután szerdán a nemzetbiztonsági tanács ülésén szólalt fel.

Az orosz elnök javasolta továbbá az ilyen okok kibővített listáját, amely magában foglalná az Oroszország ellen indított nagyszabású légicsapásról szóló „megbízható információkat” is.

A doktrína frissített változatában ki kell bővíteni a fenyegetések és azon nemzetek vagy katonai szövetségek listáját, amelyek nukleáris elrettentő erőt igényelnek Oroszországtól – fogalmazott Putyin az ülésen.

„Az Oroszország elleni agressziót bármely nem nukleáris állam részéről… amelyet egy atomhatalom támogat, közös támadásként kell kezelni” – mondta az elnök.

Putyin szerint Moszkva „megfontolná” azt is, hogy nukleáris válaszhoz folyamodjon, ha „megbízható információkat” kapna egy másik állam által Oroszország ellen indított „masszív” rakéta- vagy légicsapásról. Az ellenség esetleges csapásában használt fegyverek között a ballisztikus vagy cirkálórakétáktól kezdve a stratégiai repülőgépeken át a drónokig bármi lehet – jelentette ki.

„Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy nukleáris fegyvereket használjunk Oroszország és Belorusz elleni agresszió esetén” – mondta az orosz elnök,

Elolvasom a cikket