Ez az első számú titka a sikeres fogyókúrának

Az természetes, hogy életmódot kell váltanunk ahhoz, hogy elérjük és fenntartsuk a kívánt eredményt, ahhoz adott tippet a szakértő, hogy minél kevesebbszer „csaljunk”, vagyis minél tovább ki tudjunk tartani az elhatározásunk mellett.

Egy New York-i dietetikus elárulta, a sikeres fogyókúra titka az, hogy a nap folyamán gyakrabban együnk, így elkerülhetjük, hogy az éhség miatt nassolnivalókhoz nyúljunk. „Bár a kalóriák szerepet játszanak a fogyásban, a fogyás kulcsa az, hogy elkerüljük, hogy túl éhesek legyünk” – mondta Natalie Rizzo. „Ami azt illeti, a fogyás első számú szabálya az, hogy azelőtt együnk, mielőtt megéhezünk.”

A dietetikus szerint az időzítés a kulcs – ha nem tudunk mindennap ugyanabban az időpontban enni, próbáljunk meg három-négyóránként étkezni vagy nassolni, hogy elkerüljük az éhségérzetet. „Ez az ablak elég időt hagy az étel megemésztésére, de megakadályozza, hogy olyan hosszú idő teljen el az étkezések között, hogy éhesek legyünk” – magyarázta Rizzo.

Természetesen az is fontos, hogy mit eszünk. Rizzo azt javasolja, hogy helyezzük előtérbe a fehérjét, és egyensúlyozzuk ki teljes értékű szénhidrátokkal – például gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű gabonafélékkel, babokkal és hüvelyesekkel –, valamint egy kis egészséges zsiradékkal.

Elolvasom a cikket