Ez az oka, hogy mindig beragad a fagyasztó fiókja

Elakad a fiók, de miért?

Az egyik legnagyobb hűtőgépgyártó cég márkamenedzsere, Bree Lemmen szerint ennek nagyon egyszerű oka van: a hűtőszekrény belsejében elcsepegtetett, kiömlött ételek és italok maradványai okozzák a problémát. Ezek az anyagdarabkák könnyen bejuthatnak a polcok és a fiókok csúszkájába, ahol letapadnak és megakadályozzák a sima ki- és begördülést. Gyakorlatilag bármilyen törmelék lehet a bűnös, a kiömlött üdítőtől kezdve a húslén át a pörkölt- és joghurtcseppekig – no és persze a por is könnyen megtapadhat ezeken a helyeken. Mit tehet? Időigényes és utálatos feladat, de a legjobb minden fiókot kihúzni és megtisztítani a síneket.

Hűtőtakarítás okosan

A hűtőszekrény tartalmát érdemes havonta átnézni, és a polcokat, fakkokat megtisztítani. Erre nemcsak higiéniai okokból van szükség, hanem így biztosíthatja a hűtő hatékony működését.

1. lépés

Vegye ki az összes edényt és flakont a hűtőből. A lejárt szavatosságú és romlott ételeket dobja ki.

2. lépés

Vegye ki a polcokat és a fiókokat, mossa el őket meleg, tisztítószeres (vagy szódabikarbónás, ecetes) vízben. A hűtőszekrény belső részét törölje ki egy meleg víz és szódabikarbóna keverékével átitatott szivaccsal. Az ecet is jó választás, mivel mindkét anyag természetes fertőtlenítő és szagtalanító hatású. Kerülje a durva súrolószereket, amelyek karcolhatják a felületet. Tisztítsa meg alaposan a fiókok tartósínjét és az ajtók tömítését is, mivel itt mindig felhalmozódnak a morzsák és a különféle szennyeződések. Az ecetes vízzel átitatott puha rongy tökéletes ezeknek a területeknek a megtisztítására.

3. lépés

Öblítse le alaposan a polcokat, fiókokat és a belső felületeket tiszta vízzel, hogy eltávolítsa a tisztítószer maradványait. Törölje szárazra a felületeket egy tiszta, száraz törlőkendővel, hogy megakadályozza a penészesedést és a vízfoltok kialakulását.

Elolvasom a cikket