Ezt a zöldséglevet cukorbetegek is ihatják

„A paradicsomlé diétás. Sok A-, C-, B6-, PP-vitamint, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Elősegíti a boldogsághormon, a szerotonin felszabadulását, segít a feszültség és a stressz oldásában. Hozzáadott cukor nélkül hasznos a cukorbetegek (a paradicsomlé glikémiás indexe meglehetősen alacsony – 38), a gyermekek és a fogyni vágyók számára is. A terhes nők is ihatják és kell is inniuk, mivel segít megbirkózni a toxikózissal, az ödémával és a székrekedéssel” – mondta Irina Ljalina biológus.

A zöldséglé piros színe a paradicsomban lévő likopinnal – egy természetes, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező színezékkel – magyarázható. A szakértő emlékeztetett arra, hogy az ital csökkenti a szívbetegségek kockázatát, mivel segít normalizálni a „rossz” koleszterin szintjét, növeli az erek rugalmasságát.

„Növeli az erek rugalmasságát, és csökkenti a vérrögök kialakulását, A rák megelőzésében is segít. A legtöbb likopin a héjában és a túlérett paradicsomban található. Ez a lé epehajtó és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ez hasznos lehet az alacsony gyomorsavtartalmú emberek és a nyombélbetegségek esetében” – foglalta össze Lyalina.

Elolvasom a cikket