Jogosítványszerzés ingyen

MH/MTI
2024. szeptember 25. szerda. 14:07

Elindult a köznevelésben és a szakképzésben tanuló, végzős diákok számára az ingyenes, B kategóriás gépjárművezetői elméleti tanfolyam – jelentette be a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón.

Maruzsa Zoltán elmondta: kedden elindult a KRÉTA-rendszerben a végzős tanulók számára az az ingyenesen hozzáférhető csomag, amelyben online KRESZ-, valamint online elsősegélynyújtás tanfolyamot és vizsgalehetőséget biztosítanak. A csomag része továbbá még egy elsősegély-demonstrációs alkalom is.

Varga-Bajusz Veronika, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára hangsúlyozta: a kormány kiemelten támogatja, hogy minél többen szerezzenek jogosítványt, az ezzel kapcsolatos terheket a családok válláról minél jobban igyekeznek levenni. Mindezért az elmúlt években nagyfokú digitális fejlesztések valósultak meg, hogy bevezethessék a középiskolákban a KRESZ és az elsősegélynyújtás oktatását és a vizsgaszerzést.

Elolvasom a cikket