Könyvtárak nyílnak az erdőkben

Szeptember 27-én, a turisztikai világnap alkalmából a Szlovén Turisztikai Szövetség kezdeményezésére idén több helyen erdei könyvtárak nyílnak, így Dobronakon, a Bakonaki-tó melletti ligetben is.

Különleges szolgáltatással készül a Szlovén Turisztikai Szövetség az idei, szeptember 27-i turisztikai világnapra – írja helyi nemzettestvéreink lapja, a Népújság. Mint a cikkben olvasható, az esemény globális szinten a turizmus fontosságára emlékeztet. Ugyanakkor helyben e nap lehetőséget ad arra, hogy a közösségek megmutassák egyedi értékeiket, ösztönözzék a lokális gazdaságot, és erősítsék a közösségi összetartozást a turisták és a lakosok között.

A 2024-es világnap témája az olvasás az erdei könyvtárban. A szövetség idén egy erdei könyvtárat alakított ki a népszerű Bakonaki-tónál, amely nemcsak ekkor, hanem az év minden napján olvasásra buzdítja a látogatókat. Az Erdészeti Intézettel közösen kialakított könyvtárnál – ahogy országszerte egységesen – szeptember 27-én 17 órakor mesék és irodalmi művek felolvasása lesz a helyi óvodák és iskolák közreműködésében.

Elolvasom a cikket