Nyugati kettős mérce a szuverenista államférfiak elleni merényletek kapcsán

Ezek a politikusok mind békét akartak és akarnak Ukrajnában, ebből is látszik, hogy a szuverenizmus sokkal emberközelibb és partneribb viszony kialakítására képes, mint a globalista elitek által támogatott hatalmi központok és politikusok.

Trump elleni második merényletkísérlet a bizonyíték rá, hogy ezek az erők nem nyugszanak és bármilyen eszközt képesek bevetni annak érdekében, hogy politikai ellenfeleiket eltegyék láb alól.

Európában vannak még ilyen politikusok, egészen pontosan kettő: Orbán és Vučić, akik mikor csak retorikával, mikor tettekkel is, de a globalista polip elleni harcot vívják, kisebb-nagyobb sikerrel, talán inkább kisebbel.

Vučić szerb elnök ellen már több forrásból lehetett olvasni, hogy vannak merényletkísérletre utaló jelek, és ezeknek az ukrán propagandisták szemmel láthatóan igencsak örülnek és tömegesen arra bíztatják a merénylőt, hogy ne végezzen olyan félmunkát, mint az történt Fico vagy Trump esetében

Hogy ezt a fenyegetést mennyire nem veszik félvállról Belgrádban, azt jól jelzi, hogy szerb hírszerzési adatok alapján mind Vučić és családjának őrzését, mind a kiemelt politikai és gazdasági szereplők védelmét megerősítették Szerbia szerte.

„Érdekes” módon ezen információkról nem lehet olvasni semmilyen nagy nyugati médium felületén, ugyanakkor a néhány évvel ezelőtt Milo Djukanovic akkori montenegrói elnök elleni állítólagos merényletkísérlet (itt mondjuk merénylő nem volt, de ez minek is számítana…) kapcsán ömlött a neoliberális újságok anyag cunamija.

Milo Djukanovic – akinek annak ellenére, hogy Miloseviccel közösen lövette szét Raguzza városát a délszláv háborúban – megbocsátottak Nyugaton, sőt, mivel elkezdte levezényelni Montenegró kiszakadását a maradék Jugoszláviából, így még nagy cimbora is lett. Őt valamiért nem kellett Nemzetközi Büntetőbíróságra vinni…

Elolvasom a cikket