Oroszország nyíltan megfenyegette Amerikát

Az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov drámai kijelentéseket tett egy, a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott interjúban. A tárcavezető szavai aggodalomra adhatnak okot a nyugati, háborúpárti országok számára – írja a Magyar Nemzet.

Lavrov ugyanis határozottan kijelentette, hogy Oroszország fog győzni az ukrajnai konfliktusban, mert a nyugati országok nem értenek más nyelvet.

„A győzelemre szükség van. Nem értenek más nyelvet. Ez a győzelem a miénk lesz, efelől nincs kétségünk. Valóban egységessé váltunk a háborúval szemben” – mondta.

A miniszter azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy csak súlyosbítja a konfliktusokat világszerte, ahelyett hogy megoldaná azokat. Ukrajnát és a Gázai övezetet hozta fel példaként.

A TASZSZ szerint Lavrov azt is állította, hogy a nyugati fegyverekkel felszerelt ukrán terroristacsoportok civileket támadnak meg Oroszország határvidékén. Az ENSZ vezetése pedig inkább hallgat az ukrán betörésről a Kurszki területre – közölte az orosz külügyminiszter.

A tárcavezető szerint a kelet-európai országoknak meg kell érteniük, hogy a NATO-ban és az Európai Unióban nem bíznak bennük. Mint fogalmazott: „Nem bíznak bennük. Jelentős nemzetközi kinevezések közelébe sem engedik őket.”

Elolvasom a cikket