Politikai elemző reagált Zelenszkij ENSZ-beszédére: „Háborús mániákus”

„Feltételezhető volt, hogy Zelenszkij megpróbálja elnyerni más országok szimpátiáját, és azt hazudja, hogy Ukrajna a béke mellett áll. De kiderült, hogy Zelenszkij továbbra is a háború megszállottja” – írta Markov.

A politikai elemző kifejtette, hogy az ukrán elnök csak arról beszélt, hogy Oroszországot az ő „formulája” szerinti békére, azaz „félkapitulációra” kell kényszeríteni. A szakértő ugyanakkor felvetette, hogy az ilyen retorika összefüggésben lehet azzal, hogy Washington nagyon közel áll ahhoz, hogy kemény döntéseket hozzon a NATO nagyobb mértékű bevonásáról az Oroszország elleni háborúba, és ezt Zelenszkij is tudja. Vagy pedig „pszichológiailag háborús mániákussá vált, és még taktikai céllal sem tud békéről beszélni” – vonta le a következtetést az elemző.

Korábban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő végzetes hibának nevezte Vlagyimir Zelenszkij álláspontját „Oroszország békére kényszerítéséről”. Szerinte ennek a tévedésnek következményei lesznek Kijev számára.
Korábban már ismertté vált, hogy az ukrán vezetés elutasította Kína és India békekezdeményezéseit, mert úgy vélte, hogy azok egyszerűen felfüggesztik az ellenségeskedést. Zelenszkij egyik névtelenséget kérő tanácsadója szerint egy ilyen forgatókönyv csak a konfliktus befagyasztásához vezetne, nem pedig teljes megszűnéséhez.

Elolvasom a cikket