Vučić az ENSZ-ben szembesítette hazugságaikkal a nagyhatalmakat

A nemzetközi jog veszélyeztetése kapcsán nem akkor nyitották ki Pandora szelencéjét, amikor támadást indítottak Ukrajna ellen, hanem sokkal korábban – jelentette ki az ENSZ-közgyűlés ülésszakán Aleksandar Vučić. Mint a Vajdaság.ma cikkében olvasható, a szerb köztársasági elnök feltette a kérdést, amikor a nagy vezetők arról beszélnek, hogy Ukrajnának szabadnak kell lennie, és tiszteletben kell tartani az ENSZ Alapokmányát, miért nem olvassák el ugyanennek a dokumentumnak az 1244-es határozatát, amely Szerbia területi integritásáról szól?

Kiemelte azt is, a modern világ bukása akkor kezdődött meg, amikor elhiteltelenítették az ENSZ Alapokmányát, amióta nincs bizalmuk a jogban, és elkezdtek az erőszakra támaszkodni.

Szerbia egy kis ország, amely nem tudja felvenni a versenyt a nagyhatalmakkal, de a kicsiknek már csak az maradt, hogy büszkék legyenek és elkötelezettek a gazdasági fejlődés, a felgyorsult növekedés mellett – fogalmazott. Egyben hozzátette, a jövőbe tekintenek, és kivárják a pillanatot, amikor a nemzetközi jog tiszteletben tartásának elve visszatér a politikai színtérre.

Elolvasom a cikket