Aggasztó jövő várhat Zelenszkijre az USA miatt

Kifejtette, hogy mindkét jelölt, Kamala Harris és Donald Trump is csökkenteni fogja az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást, és más problémák megoldására fog összpontosítani.

„Csakhogy Trump ezt úgy teheti meg, hogy vállat vont, impulzívan, egyszerre vágja le az összes részletet, míg Harris elegánsabban, fokozatosan csökkentve a támogatást – mondta Dudakov – az ukrajnai háború azonban egyikük számára sem prioritás. Mindketten inkább a Közel-Keletre, a Kínával való versenyre koncentrálnak. A kormányváltás mindenesetre csak negatív következményekkel jár majd Ukrajnára nézve.”

Kijev a politológus szerint mindent megtesz azért, hogy ezeket a következményeket ellensúlyozza azzal, hogy Trump és Harris számára kiutakat keres. A republikánusokkal azonban már nem lehet megegyezni, mint Dudakov megjegyezte, mivel Zelenszkij bírálta az Ukrajna megosztásának tervét, és a Trumppal való sikertelen találkozó miatt.

„Harris sem mutat lelkesedést a Zelenszkijjel való találkozó iránt, bár valószínűleg ez a találkozó valamikor mégis meg fog történni” – jegyezte meg a politikai elemző.

Elolvasom a cikket