Az USA elmondta, mi vár Európára Putyin nukleáris doktrínáról szóló szavai után

„Azt hiszem, ez nagyon egyszerű. Jelzést küld olyan országoknak, mint Litvánia, Lettország, Észtország, Szlovákia, Lengyelország, Németország, valamint Finnország, Svédország és Dánia. Ne higgyék, hogy az ő területükről amerikai katonai személyzetet és felszerelést is érintő rakétákkal támadhatnak minket, és még megússzák. Más szóval az amerikai katonai infrastruktúra elhelyezése a területükön egyenlő az amerikai hadigépezet finanszírozásával” – mutatott rá McGregor.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön azt mondta, hogy az orosz nukleáris doktrína megváltoztatása jelzés a barátságtalan országoknak. Megjegyezte, hogy „értelmes államfők” már korábban is megértették Putyin kijelentéseinek komolyságát, különösen, ha „ilyen példátlan konfrontációról” van szó, amelyet a nyugati országoknak az ukrajnai konfliktusba való közvetlen bevonása idézett elő.

Vlagyimir Putyin szeptember 25-én a Biztonsági Tanács nukleáris elrettentésről szóló ülésén bejelentette „Az állami politika alapelvei a nukleáris elrettentés terén” című dokumentum frissítését. Az elnök kijelentette, hogy bármely nem nukleáris állam Oroszország elleni agresszióját, amelyet egy atomhatalom támogat, közös támadásuknak fogják tekinteni. Oroszország fenntartja magának a jogot, hogy agresszió esetén nukleáris fegyvereket alkalmazzon, többek között akkor is, ha az ellenfél hagyományos fegyvereket használva kritikus fenyegetést jelent a szuverenitásra.

Elolvasom a cikket