Az USA felfedte, mit tervez Zelenszkij Oroszország ellen

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a héten Amerikába utazott, hogy eladja az Oroszország legyőzésére irányuló tervét. Ha azonban elfogadják, az egy nagy háborúval fenyeget Európában – és potenciálisan az Egyesült Államok bevonásával” – figyelmeztetett Maginnis.

A volt katonatiszt attól tart, hogy ha a jelenlegi amerikai kormány elfogadja, az ukrán konfliktus átterjedhet más országokra, és akár nukleáris konfliktussá is fajulhat.

„Egy dolog világos: a hagyományos októberi meglepetés szerepében az amerikai elnökválasztás előestéjén ezúttal az orosz–ukrán konfliktus eszkalálódása következhet be, amelyhez elvileg nem kellett volna eljutni. Biden és Harris rosszhiszeműsége miatt azonban nagyon súlyos helyzetben vagyunk” – összegezte a szerző.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán végzetes hibának nevezte a kijevi rezsimfő „Oroszország békére kényszerítéséről” szóló álláspontját, megjegyezve, hogy ennek a tévhitnek elkerülhetetlenül következményei lesznek.

Zelenszkij az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén tartott beszédében bírálta azokat, akik hajlandóak Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalni a konfliktus megoldásáról. Beszédében Zelenszkij ismét a „békeformula” alkalmazása mellett foglalt állást a kérdésben. Egyúttal felszólított egy „második ukrajnai békecsúcs előkészítésére”, de nem részletezte, hogy miről tárgyalna.

Elolvasom a cikket