
A szakember hét olyan terméket nevezett meg, amelyek erősítik a szívet. A listán szerepel: lazac, olívaolaj, lenmag, fekete bab, dió, aszalt szilva és zabpehely.
A lazac, a lenmag, az olívaolaj és a diófélék omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amelyek csökkentik a szívkoszorúér-betegség kockázatát, valamint normalizálják a vérnyomást és a koleszterinszintet.
A fekete bab folsavforrás, amely véd a szívroham és a stroke ellen, a zabpehely pedig magas rosttartalmú. Az aszalt szilva védi az artériákat az oxidatív stressz hatásaitól.
A szív egészségének megőrzése érdekében kevesebb sót és több egyszerű szénhidrátot kell fogyasztani – tanácsolta az orvos, akinek szavait a Régiók kiadása idézi. Galina Volkova hangsúlyozta, hogy az étrendnek tartalmaznia kell teljes kiőrlésű gabonaféléket és fehérjetermékeket, valamint zöldségeket és gyümölcsöket.