Szergej Agapkin rehabilitációs orvos feltárta az édesség utáni sóvárgás leküzdésének módját. A Rosszija 1 televíziós csatorna A legfontosabbakról című műsorában azt a tanácsot adta, hogy az édességek elhagyása érdekében a májból származó ételeket is be kell vonni az étrendbe – írta meg a Lenta.
A műsor vendége arra a kérdésre, hogy a májból készült ételek valóban csökkentik-e az édesség utáni sóvárgást, az orvos érdekes választ adott.
„Valójában igen, mert a májban sok króm van” – jegyezte meg Agapkin. A szakember kifejtette, hogy a krómhiány megmagyarázhatatlan vágyat okozhat az édes termékek iránt.
Agapkin megnevezte az édesség utáni sóvárgás csökkentésének másik hatékony módját. Az orvos azt tanácsolta, hogy az édességek fogyasztásának csökkentése érdekében építsenek be lepényhalat az étrendbe. A fehérjetartalma miatt ez is segít az édesség utáni sóvárgás leküzdésében.