Bevers az alkoholfogyasztást a dohányzás és a rákkeltő anyagok mellett az egyik legfontosabb rákkeltő tényezőnek nevezte. Elmondta, hogy a nők esetében heti hét, a férfiaknál heti 14 ital tekinthető a maximálisan veszélyes dózisnak.
Ennél a mennyiségnél a szájüregi rák kialakulásának esélye 1,8-szorosára, a gégeráké pedig 1,4-szeresére nő – mondta Bevers. Megjegyezte, hogy ha a heti adagot nőknél nyolc adagra, férfiaknál pedig 15 adagra emelik, a gége rosszindulatú daganatos megbetegedésének kockázata 2,6-szorosára nő.
Bevers rámutatott, hogy még a mérsékelt alkoholfogyasztás is veszélyes. A nyelőcsőrák kockázatát 1,3-szorosára, a vastagbélrákét 1,2-szeresére, a vastag- és végbélrákét pedig 1,5-szeresére növeli.