A Kamala Harris-mém

A humor szubjektív, és a mai politikailag polarizált világban valószínűleg igen egyoldalú – mégis, talán a demokrata beállítottságú amerikaiak is találhattak nevetnivalót azon a mémként terjedő szövegen, amely Kamala Harris jelenlegi alelnök elnöki aspirációit mutatja be egy kevésbé gyakran látható fénytörésben. Elvégre Harris kampányának elsődleges üzenete a jövőt célozza, és republikánus ellenlábasa, Trump démonizálása mellett egy fényesebb és szabadabb Amerikát ígér – írja a mandiner.hu.

Ugyanakkor arról kevesebb szót ejt, hogy alelnökként milyen eredményei vannak – ezt még a Harrist kissé mentegetni igyekvő The Week magazin is leginkább azzal mismásolta el legutóbbi elemzésében, hogy hát az alelnöki munka nagyrészt a színfalak mögött zajlik.

Az sem véletlen, hogy Donald Trump is sűrűn felhozta a vita és a kampány során is, hogy mindaz, amit Harris ígér, lehet akár szép és jó is – de kormányon miért nem tette meg a most beígért intézkedéseket?

Erre a lóra ül fel az alábbi, különféle változatokban terjedő, egy tanácskérő levélként megfogalmazott kis szösszenet Harris munkásságáról és elnöki ambícióiról:

„Van egy alkalmazottam, akit három és fél éve vettünk fel.

Semminek nem jutott a végére azokból a feladatokból, amiről azt mondta, hogy elvégzi őket. Elvileg egy előléptetésre lett felterjesztve novemberben, de nemrég készítettünk egy teljesítményértékelést róla az eredeti szerződésünk alapján. Az értékelés során ez az alkalmazott azt mondta, ha előléptetjük, majd akkor el fogja végezni azokat a dolgokat, amiket korábban már egyszer megígért. Azonban úgy tűnik, most egyáltalán nem mutat érdeklődést azok iránt a dolgok iránt, amiket korábban megígért, hanem inkább halogatja őket, hogy ezzel is arra ösztökéljen minket, hogy előléptessük.

Ti mit tennétek?

Kérdezem az egész Amerikai Egyesült Államok nevében.”

Elolvasom a cikket