A legjobb kávéfűszerek

Íme a hét legnépszerűbb fűszer, amelyek segítenek javítani a kávé ízét, fiatalítják a szervezetet és csökkentik a koleszterinszintet.

A fahéj igazi vezér a fűszerek között. Rengeteg antioxidánst tartalmaz. És annak köszönhetően, hogy meghosszabbítja a jóllakottság érzését, a fahéj elősegíti a fogyást.

A kardamom egy másik hasznos fűszer, amely segít javítani a gyomor-bélrendszer működését, csökkenti a gyulladást és csökkenti a vér koleszterinszintjét. A kardamom a kávé ízesítéséhez is remekül hozzájárul.

Szegfűszeg – sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, aminek köszönhetően a fűszer antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Mindössze egy-két szegfűszeg elegendő egy csésze kávéhoz.

Szerecsendió – segít növelni a szervezet inzulinérzékenységét, és a túlsúly ellen is küzd.

Csípős paprika – ha egy kis fűszerrel szeretné feldobni a reggeli italát, válassza ezt a fűszert. Ráadásul a csípős paprika javítja a vérkeringést.

Narancs- vagy citromhéj – ezek sok vitamint tartalmaznak, amelyek segítenek a szervezet fiatalításában, és védelmet nyújtanak a megfázás ellen is. A kávé aromája és íze nagymértékben javul.

Gyömbér – biológiailag aktív anyagokat tartalmaz, amelyek javítják az összes belső szerv működését.

Az orvosok azonban arra is figyelmeztetnek, hogy bármilyen előnyös is a fűszeres kávé, napi négy csészénél többet ne igyon ebből az italból.

Elolvasom a cikket