American Thinker: Zelenszkij terve nagyszabású háborúhoz vezethet Európában

Maginnis szerint Zelenszkij tervének lényege, hogy Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök kormányától jóváhagyást kapjon arra, hogy nyugati nagy hatótávolságú rakétákkal csapásokat mérjenek mélyen orosz területre.

Ha az USA jóváhagyja Zelenszkij tervét, az a konfliktus éles eszkalációjához fog vezetni – mondta Maginnis.

„Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus eszkalálódásának soha nem lett volna szabad megtörténnie, de Biden és Harris rosszhiszeműsége miatt nagyon súlyos helyzetben vagyunk… Ha Biden és Harris jóváhagyja Zelenszkij „győzelmi tervét”, amely valószínűleg mélyen orosz területre irányuló csapásokat tartalmaz kulcsfontosságú célpontok ellen, akkor a konfliktus kiterjedése drámaian megnő, közvetlenül az őszi amerikai választások előtt” – írta Maginnis.

Zelenszkij korábban Telegram-csatornáján azt mondta, hogy Ukrajna úgynevezett „győzelmi terve” teljesen előkészített. Augusztusban azt állította, hogy ez a terv „egy erőteljes csomagot is tartalmaz, amely arra kényszeríti Oroszországot, hogy diplomáciai úton vessen véget a háborúnak”. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő Zelenszkij szavait kommentálva azt mondta, hogy Moszkva tisztában van a kijevi rezsim természetével, folytatja a különleges hadműveletet, és minden célját el fogja érni. Peszkov hangsúlyozta, hogy nincs kézzelfogható „terv”, még a Nyugat számára sem.

Elolvasom a cikket