Az orosz erők csapást mértek Krivij Rih városra

MH/MTI
2024. szeptember 27. péntek. 17:06

A tisztségviselő arról tájékoztatott a Telegramon, hogy egy nő holttestére bukkantak a mentést végzők az országos rendőr-főkapitányság épületének romjai alatt, amelyet eltalált egy orosz rakéta. Hozzátette, hogy tovább kutatnak túlélők után. A rendőrségi épületen kívül egy oktatási intézményt, 23 családi házat és három kilencemeletes épületet romboltak le az orosz erők, valamint több mint nyolcvan autóban okoztak károkat.

Vadim Filaskin, a szomszédos Donyeck megye kormányzója pénteken azt írta a Telegramon, hogy előző nap négy ember halt meg és 11 sebesült meg a régió elleni orosz támadásokban.

Jurij Fedorenko ukrán zászlóaljparancsnok arról számolt be, hogy az orosz erők nagyszabású gépesített támadást indítottak deszantosokkal a Harkiv megyei Kupjanszk térségében lévő Piscsane településnél ötven páncélossal – köztük harckocsikkal és gyalogsági harcjárművekkel –, az ukrán erők azonban visszaverték a rohamot, az orosz csapatok pedig negyven haditechnikai eszközt veszítettek. Megsemmisült egyeben mellett öt gyalogsági harcjármű és három harckocsi, az ukrán vadászgépek pedig eltaláltak tíz harckocsit és ugyanennyi gyalogsági harcjárművet.

Ruszlan Muzicsuk ezredes, az ukrán nemzeti gárda szóvivője egy tévéműsorban arról beszélt, hogy az orosz erők tíznél több település ellen hajtanak végre rohamműveleteket a Donyeck megyei Pokrovszk város térségében. Kiemelte, hogy az elmúlt nap alatt 187 összecsapás volt az ukrajnai frontvonalakon, amelyből több mint 70 közvetlenül Pokrovszk és Kurahove térségét érintette.

Az ukrán vezérkar legfrissebb, pénteki összesítése szerint az orosz hadsereg Ukrajnában már közel 650 ezer katonát veszített el. Az ukrán erők csütörtökön megsemmisítettek egyebek mellett 21 orosz harckocsit, 58 tüzérségi és két légvédelmi fegyvert, valamint 85 drónt – tették hozzá.

Elolvasom a cikket