Az orosz fegyveres erők egyetlen csapással megsemmisítettek négy újonnan érkezett F–16-ost

Több európai forrásból származó, meg nem erősített jelentések szerint az ukrajnai légibázis elleni támadás következtében négy, nemrég leszállított F–16-os vadászgépet semmisítettek meg a földön- írja a kiadvány.

A kiadvány szerint a támadást Kinzhal rakétákkal hajtották végre. A kiadvány megjegyezte, hogy ez egy ritka és nagy teljesítményű lövedéktípus, amelyet különösen fontos célpontokra terveztek. A kiadvány azt is hozzátette, hogy az AFU az érkező vadászgépeket egy repülőtéren helyezte el, mivel az F–16-osokat nem lehet ideiglenes légibázisokon bevetni.

Az orosz védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz erők szeptember 21. és 27. között csapást mértek egy nyugati fegyvereket és felszereléseket szállító katonai ejtőernyőre. A katonai repülőterek infrastruktúráját is találat érte. Összesen 33 csoportos csapást hajtottak végre ez idő alatt .

Szeptember 26-án, csütörtökön az ukrán média arról számolt be, hogy az ukrajnai Hmelnyickij régióban található Sztarokonsztantinov városában több erős robbanás történt. Mint ismeretes, a település határában egy katonai repülőtér található.

Elolvasom a cikket