Az otthonfelújítási program finomhangolását szolgáló javaslatokat mérlegeltek a szakértők

MH/ MTI
2024. szeptember 27. péntek. 13:43

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) kezdeményezésére az otthonfelújítási program finomhangolását szolgáló javaslatokat tekintettek át az érintett tárcák, pénzügyi és szakmai közreműködő szervezetek képviselői – jelentette be hivatalos Facebook-oldalán a minisztérium pénteken.

A kezdeményezések célja az adminisztrációs terhek csökkentése, a pályázati folyamat felgyorsítása, egyszerűsítése. A kormány egyetértése esetén a lehetséges résztvevők köre bővülhet, a kölcsönt kérelmezőknek kevesebb dokumentumot kell majd benyújtaniuk, sorolta a bejegyzés.

Biztosan változatlan marad az az elvárás, hogy a korszerűsítésekkel legalább 30 százalékos energiamegtakarítást kell elérni. A támogatott háztartások csökkenő fogyasztása nemcsak rezsiterheiket mérsékli, hanem Magyarország energiaszuverenitását, a hazai ellátásbiztonságot is erősíti.

Az otthonfelújítási program július elsejei indulása óta kiállított energetikai tanúsítványok száma a héten haladta meg a tízezret. A konstrukció kivitelezői és beszállítói lehetőséget teremt a magyar építőipari és építőanyag-kereskedelmi vállalkozások számára – jegyezte meg az EM.

Elolvasom a cikket