Ez a legjobb hely a csokoládé tárolására

A csokoládé könnyen magába szívhatja a hűtőben lévő más élelmiszerek szagát. Ennek következtében az édességeiből hiányozhat az ízük vagy teljesen elveszíthetik kellemes tulajdonságaikat. Az elszíneződés egy másik komoly probléma, amely akkor jelentkezik, amikor a hűtőszekrényben lévő nedvesség „cukrosodáshoz” vezet.

Hol tároljuk a csokoládét

Sokan dobják be a csokoládét a hűtőbe, mert attól félnek, hogy elolvad. A valóságban azonban a szekrény sokkal jobb választás. A csokoládé legjobb tárolási helye 12 és 18 Celsius-fok között van.

Ha felbontja a csokoládét, tegye légmentesen záródó edénybe vagy csomagba. Ez megvédi a finomságot a nedvességtől és a külső szagoktól, amelyek elronthatják az ízét.

A szakértő emellett azt javasolja, hogy a csokoládét tartsuk távol a közvetlen fénytől, mivel az nemcsak „cukorvirágzást”, hanem olvadást is okozhat. Az ilyen finomság még biztonságosan fogyasztható, de nem fog vonzóan kinézni, és az íze is kissé megváltozhat.

„A hűtőszekrény vagy szekrény vita, ha csokoládéról van szó, már évek óta tart. Remélhetőleg ez néhány heves vitát elsimít, így együttérzünk a hűtőszekrény-tulajdonosokkal. Végső soron azonban csakis Önön múlik, hogyan tárolja a csokoládét. Vannak, akik jobban szeretik a hideg csokoládét, mint a szobahőmérsékletűt. Csak győződjön meg róla, hogy megfelelően be van csomagolva, ha már felbontották” – tette hozzá a szakértő.

Elolvasom a cikket