Így befolyásolta étkezési szokásainkat a járvány

A kutatók megállapították, hogy a világjárvány egyik legfontosabb hatása az volt, hogy drasztikusan elterjedtek a kényelmi ételek. Ez a tendencia várhatóan folytatódik a szakértők szerint.

A pandémia az étel-házhozszállítás népszerűségét is jelentősen növelte. Az adatok szerint ráadásul mostanra már ötből három ember hetente legalább egyszer rendel ételt az otthonába vagy a munkahelyére, és az előrejelzések szerint ez tovább bővül majd.

Az étkezéshez kapcsolódóan viszont egy igazán pozitív trendet is a járványnak köszönhetünk, mégpedig az egészséges ételek piacának növekedését.

A világjárvány fokozta az egészséggel és a táplálkozással kapcsolatos tudatosságot, sok fogyasztó kereste az egészségesebb étkezési lehetőségeket” – fogalmaztak szakértők.

Az úgynevezett wellness ételek iránti igény ráadásul azóta nemhogy csökkent volna, hanem saját altrendeket is életre hívott. Manapság nagyon divatos például a bélrendszer egészségére való odafigyelés, illetve az alkoholfogyasztás csökkentése is.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.