Izrael a Hezbollah központi parancsnokságának épületét támadta

MH/MTI
2024. szeptember 27. péntek. 23:29

Az IDF szóvivője, Daniel Hagari bejelentette, hogy csapást mértek a Hezbollah civil épületek alá épített központi főhadiszállására Bejrút Dahíja nevű, a szervezet fellegvárának számító negyedében, de azt nem közölte, hogy Naszrallah volt-e a célpont.

A helyszínről származó felvételek jelentős pusztítást mutatnak a helyszínen, több épület teljesen összedőlt. Izrael azt próbálja kideríteni, hogy ott tartózkodott-e, és ha igen, jelenleg milyen állapotban van Haszan Naszrallah sejk. Hagari közölte, hogy jelenleg nincs változás a polgári védelmi utasításokban.

A ynet nevű izraeli hírportálnak nyilatkozó libanoni biztonsági forrás szerint péntek este Izrael a háború kezdete óta a legsúlyosabb támadását hajtotta végre a libanoni főváros déli kerületeiben, és a megtámadott helyen gyakran voltak jelen a Hezbollah magas rangú vezetői.

A szaúd-arábiai al-Arabija hírcsatorna szerint kudarcot vallott Naszrallah likvidálásának kísérlete. Egy Hezbollahhoz közeli, de meg nem nevezett forrás azt állította, hogy a sejk sértetlen. A mozgalom tévéje, az al-Manar arról számolt be, hogy az izraeli támadásnak egy halálos és mintegy ötven sebesült áldozata van.

Elolvasom a cikket